Boekentip

Gepubliceerd op 2 april 2018 15:31

‘Never give up ’, een nieuw boek van Andreas F. Gieswinkel

Het levensverhaal van een jongen die opgroeide zonder liefde. Die wil bewijzen dat hij waard is om te leven. Die God ontmoet en bekeerd wordt. Een man die de zwarte kant van het leven leerde kennen, daar haast aan onderdoor ging, maar toch –zij het niet zonder kleerscheuren- er bovenop kwam. In ‘Never give up’, van Andreas F. Gieswinkel (45) laat de schrijver mensen kennis maken met een mens, van zijn mooie kant maar ook zijn duistere.

 

Andreas F. Gieswinkel: ‘Ik ben een wedergeboren Christen, die al veel van de ellende van de wereld heeft gezien. Een man, die op ontvoering na, alles al heeft mee gemaakt. Een man die 63 keer is verhuisd en zijn huis als slaapplaats ziet. Een man ook die verschillende talen spreekt en in 11 vakken gediplomeerd is. Een jongen die veel kan, maar die zich op de achtergrond hield door zijn verlegenheid. En ondanks dat ik altijd mensen om me heen zoek, en vaak om bevestiging zoek, ga ik mijn eigen weg en neem ik zelf mijn beslissingen. Ik ben een man die niemand nodig heeft, maar niet alleen wil zijn. Een persoon met vele tegenstrijdigheden. Voor de een een arrogante klootzak, voor de ander een goede vriend. Ik heb dit boek geschreven niet om de zielige jongen uit te hangen, maar om mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik een hart onder de riem te steken.’

Wat de schrijver zoal heeft meegemaakt? ‘Eigenlijk teveel voor een persoon. Ongewenst, afgestoten, geestelijk en lichamelijk mishandeld, verkracht door een man, drugs, alcohol, dakloos, te vaak verhuisd, eenzaam, depressief, psychische inrichting, internaat, rijk en arm, crimineel, dealer, diefstal, inbraak, wapens, kanker, dood. Ik heb dus psychische hulp gehad, maar werd opgegeven. Ze zeiden dat iemand met mijn verleden al lang zelfmoord zou hebben gepleegd. Ik zou een lopend wonder zijn. Maar ik ben te koppig om op te geven. Met al de dingen die ik meegemaakt heb, is het makkelijker om op te geven dan door te vechten. Je hebt altijd een keus, dus ik koos om te vechten en te leven.’ Waar het boek over gaat?  ‘Over mijn leven. Van het moment dat ik geboren ben tot net voor mijn huwelijk. Ik neem de lezer mee in mijn leven en schrijf in de kindertijd als een kind, en in de volwassen leeftijd als een volwassen. Ik probeer situaties zo te omschrijven dat de lezer kan zien wat ik zag. Zodat de lezer zich helemaal kan inleven in mijn situatie.’

Gieswinkel begon 25 jaar geleden met schrijven. ‘Ik ben begonnen met 10 pagina’s met de pen. Ik heb mensen om hun mening gevraagd en met de aanpassingen werden het 50 pagina’s met de typmachine. Toen kreeg ik al snel een computer volgden de eerste geprinte pagina’s. 50 werden 100, toen 150 en nu zijn het iets meer dan 250 pagina’s  geworden.’ Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar goede doelen. ‘Het is de bedoeling dat 10% naar de kerk gaat waar ik met regelmaat heen ga’, aldus de schrijver. ‘Verder is het grootste deel van het geld bedoeld voor mensen die een kans willen, maar niet krijgen, zowel in Nederland als daarbuiten.’. Kunnen we in de toekomst meer van deze schrijver verwachten? ‘Jazeker, ik ben van plan een tweede deel uit te brengen op of rond 1 januari 2019. En dan nog een aantal andere boeken zoals gedichtenbundels, toneelstukken. Om de hele wereld te vertellen, dat er hoop is. Zelfs als je alle hoop verloren hebt. Never give up!’, zo besluit de schrijver.

 

'Never give up ' (253 pagina's, ISBN: 9789463678056) is gepubliceerd via het self publishingplatform Jongboek. Het boek is onder andere te koop bij www.jongboek.nl, boekenwinkel of www.bol.com. Prijs: 19,99 euro.


«